Mer om mig

Många som studerar pedagogik har ett stort intresse för någon speciell grupp av människor. Ofta är det en grupp som har det svårare än andra, till exempel barn med behov av särskilt stöd eller nyanlända svenskar som brottas med språket. För min del var det aldrig så. Visst såg även jag att dessa grupper behövde extra stöd och hjälp, men mitt fokus och mitt hjärta låg av någon anledning ändå någon annanstans.

Genom alla mina år som förskolepedagog, som vårdare hos dementa damer inom äldreomsorgen, som doktorand på Arbetslivsinstitutet och nu de senaste tio åren som föreläsare, har mitt hjärta alltid funnits hos … gemene man. Hos oss vanliga människor som inte behöver någon specialbehandling, utan snarare tillhör den stora massan i mitten. Alla vi som lufsar på i våra liv. Ibland är det upp, ibland är det ner, men för det mesta så rullar det helt enkelt på.

Drivkrafter
Min önskan är att hjälpa den stora gruppen att få det lite bättre, genom att ge dem större förståelse för andra människor och för det tysta, men ändå så viktiga, kroppsspråket. Min starkaste professionella drivkraft är att jag verkligen brinner för att motverka och utrota härskarteknikerna och deras skadliga inverkan på människor. Med det motsatta beteendet, bekräftarteknikerna, kan vi få både människor, företag, organisationer och hela vårt samhälle att fungera och må så mycket bättre.

Livserfarenheter
Idag bor jag på Kungsholmen i Stockholm med min man och fyra barn, två döttrar och två bonusdöttrar. Jag har levt ett liv kantat av fantastisk lycka med fyra underbara ungar, men också av en tuff ungdom i förorten med föräldrar som skilde sig för sent och komplicerade släktförhållanden. Med flera olika yrken och arbetsplatser bakom mig innan jag började forska, och många år levda i Connecticut, USA, så vet jag både vad livets skira lycka består av, och hur de mörka, hemska stunderna känns. 

Jag närmar mig därför alla människor med ödmjukhet och styrka, och hoppas att du kommer ifrån ett samtal med mig – om inte bättre, så åtminstone lite klokare än innan.

Ditte3